VC Herentals kon in Berlaar geen vuist maken tegen een vlot acterend Lyra.  Het werd 4-1, een uitslag die rood-wit al een paar keer dit seizoen moest slikken.  Roger Dierckx blijft tot einde competitie T1.

Aan de top van 4e C blijft Beerschot leider dankzij een vrij vlotte uitoverwinning op Wellen (1-3) en een nieuw verlies van Pelt.  De Kiel-boys lopen uit tot vier punten in het klassement.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput :

Mathematisch had Herentals nog altijd een (water)kans op het behoud maar dan moest er wel gewonnen worden van Lyra. In de heenwedstrijd liet Herentals zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien, maar het bleef zaterdagavond wel met lege handen achter.

Verbert en co zijn ondertussen opgeklommen naar een relatief veilige plaats in het klassement terwijl Herentals zoals vernoemd meer dan één mirakel nodig heeft om zich te kunnen handhaven.

De thuisploeg begon duidelijk met meer vertrouwen aan de wedstrijd. Balbi opende de debatten met een schot dat vrij ver over doel ging. Een minuut later ging de alarmbel opnieuw wanneer een VCH verdediger het leder tegen zijn eigen doelhout kopte.

De thuisploeg domineerde het gebeuren en kwam er regelmatig goed uit, zo ook wanneer Van Den Brande vanop de rechterflank de bal voor doel zette en Verbert met het hoofd over besloot. Halfweg de eerste helft opende Lyra dan toch de score via Lambreghts die de rechterflank afdweilde en vanuit een schuine hoek Doino het nakijken gaf.

Na een halfuur spelen eindelijk een eerste kansje voor Herentals via Vlaeymans die veel te flauw afwerkte. Lyra reageerde via een lob van Lambreghts vanop 30 meter, de bal viel over Doino tegen het doelkader. De laatste kans van de eerste helft was nog voor de bezoekers via Van Bouwel die aflegde voor Van De Kerkhof maar zijn schot miste compleet de goede richting.

De bezoekers toonden aan het begin van de tweede helft meer inzet en dat leverde een eerste kansje op via Verdonck die een hoekschop nipt naast kopte. Even later verstuurde Vlaeymans een voorzet vanop de linkerflank richting Verberne die gepast teruglegde op zijn landgenoot Van De Kerkhof maar diens kopbal was te zwak om echt gevaarlijk te zijn.

Tot daar de kansen van VCH, Lyra nam de wedstrijd opnieuw in handen en scoorde onmiddellijk. Het was opnieuw Lambreghts die de bal in één tijd op de slof nam en Doino kansloos liet. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is verschalkte enkele minuten later Verdonck zijn eigen doelman met een lobbal, 3-0.

Een kwartier voor het einde konden beide ploegen nog één keer scoren, eerst zette Verbert na een snelle counter de 4-0 op het bord en tien minuten voor affluiten kon Van De Kerkhof oog in oog met Tanghe nog zijn goaltje meepikken maar meer dan een druppel op een hete plaat bracht dit doelpunt niet op.

Herentals verliest dus opnieuw met zware 4-1 cijfers, het begint stilaan een cliché te worden... Wie de hoop op redding nog niet had opgegeven, mag die nu definitief opbergen. Het worden nog erg lange weken tot het einde van deze competitie...

VC Herentals speelde met: Doino Michiel; Thomassen Martijn; Marien Niels; Van Doninck Jelle; Van De Kerkhof Jeroen; Verdonck Simon; Verberne Aart; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Raeymackers Kai.  Bank: Dams Pieter; Dillen Robbe; Van Roosbroeck Jens en Van Den Vonder Thomas

Vervangingen: 56e Dillen Robbe voor Van Bouwel Ken ; Van Den Vonder Thomas voor Verdonck Simon ; 73e Van Roosbroeck Jens voor Vlaeymans Sam.

Gele kaarten: De Swert Birger (2e) ; Mariën Niels (1e)

Doelpunten: 25e Lambreghts Gaetan 1 – 0 ; 51e Lambreghts Gaetan 2 – 0 ; 54e Verdonck Simon (own) 3 – 0 ; 76e Verbert Jonas 4 – 0 ; 79e Van De Kerkhof Jeroen 4 - 1.